Miért is fontos, hogy wokban készült? A wok titka az, hogy előre fel kell forrósítani az edényt, annyira, hogy az oldalán is mindenütt egyforma hőmérségletű legyen. Így már könnyű gyorsan dolgozni vele. Mivel a zöldségeket is általában gyorsabban sütjük benne, megőrzik tápértéküket. Most azonban egy gyors ebéd húsos részét készítettem el. (A köret egy korábban összeállított friss, nyers saláta volt.)
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg pulykamell
5 gerezd fokhagyma apróra vágva
1,5 dl tej
2 cm gyömbér
só
szezámmag
A pulykamelleket előző este apróra felvágtam és bepácoltam. Másnap ebédnél leöntöttem volna a levet róla, de megdöbbenve láttam, hogy a hús magába szívta a páclét :-) Beleöntöttem a felforrósított kissé kiolajozott wokba, és pár perc alatt megpirítottam. A legvégén szórtam meg szezámmaggal. Gyorsan ráöntöttem (levével együtt) a saláták tetejére és még gyorsabban megettük. :-) Finom, könnyű nyári ebédnek is beillik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése