Ismeritek ezt a szerkezetet? Én a nagymamámtól örököltem. Fogalmam sincs, manapság kapható-e valahol.
Szerintem ez nem EU konform. Ugyanis a lágytojás sem az. De attól még nagyon finom a benne lágyított tojás. Az elkészítése is egyszerű.
Nagyon alaposan ki kell kenni vajjal, hogy ne ragadjon bele a tojás. Két tojás fér el egy ilyen pohárkában. Az elsőt beleütjük, erre jönnek a fűszerek tetszés szerint. Só, bors, piros paprika, rozmaring, bármi amit szeretünk. Ráütjük a második tojást. A tetejére szoktam "békebeli" hagyományos bocisajtot is tenni, de akár egy csipet reszelt sajttal is finom lehet.
Forrásban lévő vízbe kell állítani. Fontos, ne érje el a víz a tojástartók tetejét, mert esetleg belefolyhat és az ront az élvezeti értékén. Pár percig főzzük, kb. 5 percig forrásban lévő vízben. A külseje (a tojás fehérjéje) már megszilárdul, míg a belseje (a sárgája) lágy marad.
Kb. ilyen, mint a fotón. Mi nagyon szeretjük, tipikus vasárnapi reggeli. :-)
2 megjegyzés:
Ó nekem is van ilyen,de nem használtam,mert nem tudtam,hogy kell! Érdemes lenne... Köszi a bejegyzést!
Szia Réka,
szívesen :-) Most jut eszembe, édesanyám anno készített benne tejszínes gombát, ez fini előétel volt ünnepnapokon, szintén főzte, vagy vízgőzben sütőben készítette.
Megjegyzés küldése