Nagyon szeretjük a krémleveseket, gyorsan elkészíthetőek, egyszerűek, laktatóak. Ezt a levest a gorgonzola nagyon finommá tette, de óvnék a túlzott használatától, mert elég erőteljes az íze.
Szokás szerint sok éhes szájnak született ez a leves, ezért nagyobbak az adagok, ez kb. 8 adag.
Hozzávalók:
3 pici fej vöröshagyma
2 véknya fehérrépa
1 nagyobb burgonya
1 kg brokkoli (nyurga szárú zsenge zöld fejeket félreteszek, kb. 8-10 db-ot a díszitéshez)
1 cm friss gyömbér
1 liter jó erős húsleves (most éppen libaaprólék levesem volt itthon)
oliva olaj
szerecsendió,
200 ml tejszín
100 gr gorgonzola
Elkészítése:
- A vöröshagymát pici olajon megpárolom.
- Rádobom a brokkolit, fehér répát burgonyát kockára vágva, és összepárolom.
- Amikor elfőtte saját levét, felengedem a húslevessel.
- Beleteszem a gyömbért, sózom, borsozom, kóstolgatom kell-e bele még valami fűszer....
- Ühüm, szerencsedió (akarom mondani szerecsendió) még jót tenne neki.
- Abbahagyom a kóstolgatást, mert nem marad a családnak semmi :-)))
- Mikor puha a zöldség, robotmixerrel őrült kergetőzést rendezek a fazékban.
- Tálalás előtti melegítéskor belezuttyantom a tejszínt és a gorgonzolát.
- Tálalom. Ágitól ellesett módon. :-)
- A díszitésnek szánt zsenge zöld brokkoli rózsákat a hűtőben felejtem, más ételbe kerültek végül...