2010. április 15.

Medvehagymás sós palacsinta

Ma nagyon sűrű napom volt. Tanácstalanul álltam a hűtő előtt korgó gyomorral. "Valamit gyorsan bekapok és szaladok tovább" - sűrgetett a kisördög odabent. Sorra vettem miből is lehet varázsolni egy kis ebédet. Maradt pár darab palacsinta a hűtőben, töltetlenül. Sajt mindig van itthon. Néhány kanál tejföl árválkodott a pohár alján. Anyukám pedig újabb medvehagyma csomaggal lepett tegnap.
A nagy szakácsok (én nem vagyok az!) szokták mondani, hogy a legjobb receptekhez nem kell négy hozzávalónál több. Megfogadtam a tanácsukat:
  • 3 db kisütött palacsinta
  • néhány kanál tejfel
  • vékony sajtszeletek (nálam ementáli)
  • néhány levél medvehagyma
A palacsintákat megkentem a tejföllel, picit megszórtam őrölt rozmaringgal. (Izlés szerint sót is lehetne rá szórni, de én inkább sótlanul eszem mindent, nem hiányzott.) Ráfektettem a vékony sajtszeleteket és a medvehagyma leveleket.
A sütőben kb. 10 percig melengettem, amíg a sajt megolvadt, de a tészta még nem száradt ki. Ha több tejfel lett volna, kívülről a tetejüket is megkentem volna. Majd legközelebb:-)

Amilyen egyszerű, annyira finom is volt!