2011. január 18.

A szívbarát bundáskenyér


Tegnap spenót volt vacsorára. Sok kis Popeye örült is neki, meg nem is. Megoszlanak a vélemények, de sebaj, néha ezt is enni kell.

No de mit lehet enni egy spenóthoz? A kemény tojás unalmas, húst nem igazán akartam készíteni, valami gyors, egyszerű finomság kellett.

Soha nem sütök olajban, mert egyrészt nagyon egészségtelen, másrészt nyitott konyhám van, így szagolhatnánk napokig az olaj szagát. Ezért aztán gondoltam egyet, és a legnagyszerűbb maradékhasznosítás jegyében született ez a recept.

A serpenyőt vékonyan kikenem olajjal. A tojásokat felverem, picit sózom, fűszerezem leheletnyi szerecsendióval, gyömbérrel. Belemártogatom a szikkadt kenyereket, közéjük vékony szelet sajtot teszek, a tetejére szintén egy pici sajtot díszítésnek.

A tepsit betolom az előmelegített sütőbe (180 C fokra) és kb.10 perc alatt megsütöm.

(Egy-egy ilyen apró trükkel, hogy nem bő olajban, hanem a sütőben sütöd meg a kenyeret/rántott húst/krumplit stb. rengeteget tehetsz az egészségedért a hétköznapokban. )

Jó étvágyat!