2010. április 23.

Egészséges túrótorta tejszínkrémnek álcázott fehércsoki krémmel

Most nincs mese, csak recept, mert villámgyorsan készült a torta és ugyanolyan villámgyorsan el is fogyott. Csak halkan súgom, hogy félelmetes mennyiséget, és hihetetlen gyorsan tudnak eltüntetni a pasimacik.... Lassan nem győzőm a tempót!
Kísérletképpen (és vonalaim megőrzése érdekében) csökkentettem a cukrot és természetes édesítő szerekkel pótoltam. Pasik sem vették észre, szerintem ugyanolyan finom volt, mintha rengeteg cukorral készült volna.

A túrótorta alaphoz:
3 tojás sárgáját kikeverek
60 gr cukorral (fehéredésig) hozzáadok:
1/2 lime lereszelt héját
3 vaniliás cukor csomagocskát
60 gr agave szirupot
300 gr lisztet
300 gr ricotta túrót (szemcsés, zacskós változata)
szódabikarbonát
1/2 citrom leve
5 tojás fehérjéjét felverem habnak, óvatosan beleforgatom. (Volt még 2 fehérje ami kimaradt valamiből.)

Egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában sütöm, amíg nem ragad a villához. Kb. 30-35 perc volt. Amíg hűl, addig
mascarpone helyett 250 gr házi sajtkrémmel elkeverek
1 mk Strevia cseppeket
és kb. 150 gr megolvasztott fehér csokoládét.

A túróréteg tetejére simítom és egy-két órát a hűtőbe teszem. Gyors, finom és csökkentett energia tartalmú!