2010. május 28.

Jaj, Aphrodité Te mindig elkésel?

A tegnap esti menü akár a legutóbbi VKF kiíráson is indulhatott volna, de zseniális szervezőkészségemnek köszönhetően csak most sikerült outsourcingolnom a három gyermekemből kettőt.
Kb. 3 évente egyszer tudom megszervezni, hogy kismackóim házon kívül töltsék az éjszakát. Tegnap végre egy ilyen éjszaka volt, de NagyiMaci biztonsági játékos, ő csak a fiúkat vállalta, így a romantikus esténket meg kellett osztanunk Mackólánykával.

Mackólányka érezte, hogy ez egy különleges este. ApaMackó amúgy is hallgatagabb volt a szokásosnál, Mackómama pedig serényen készülődött a konyhában. Mackólánykával szépen megterítettük az asztalt, ami kétszer annyi ideig tartott, mintha egyedül tettem volna :-), gyertyát gyújtottunk és feltálaltam a vacsorát:

Fejenként egy kis méretű alacsony zsírtartalmú camembert sajtot egy teflon serpenyőbe tettem, a tetejét keresztben bemetszettem, egy szelet körtét tettem rá és egy mokkáskanálnyi mézzel öntöttem le. (Csak annyival, hogy ne follyon le róla.)
Köré diót öntöttem és betettem a sütőbe 180 C fokon kb. 15 percre.

Közben elkészítettem a salátát:
jégsaláta
piros paprika
hónapos retek
zöldhagyma szára
kígyóuborka
Az öntet lett nagyon izgalmas: 1 ek szezámolaj, 1 ek. juharszirup, 2 ek. málnaecet
Jól összekevertem, amíg a sajt elkészült összeértek az ízek. Ha egyáltalán össze kell érniük. Egy icipicit volt édeskés az öntet, és ez olyan jót tett a salátának, hogy no!

Nagy méretű olivabogyót, friss zsemlét és áfonyalekvárt kínáltam hozzá.

Mire befejeztük a vacsorát, ApaMackó már csak bólogatott, a szeme homályossá vált.... sajnos nem a meghatottságtól, hanem az újabb, eredetileg a bölcsiben beszerzett felső légúti vírusunktól. Így aztán az este további részét a lázmérő-kamilla- hársfatea szerelmi háromszögben töltöttük. :-)