2010. március 20.

Saláta a pórult járt kiskakas húsával

Coq au vin készítése során egy ízes levest kell főzni, felhasználva a kokas olyan részeit is, amelyek nem kerülnek bele a főételbe. A maradékhasznosítás egyik legpraktikusabb formája a saláta. A megfőtt húst leválasztottam a csontokról (ezeket a szomszéd kutyus kapta), és erre a finom saláta alapra téve ettük. Hatalmas adagot evett mindenki, finom, könnyű, egészséges vacsora volt.

Salátához:
1 kisebb fej kínai kel
1 jégsaláta
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 savanykás zöld héjú alma
néhány marék pirított dió
friss kapor ízlés szerint
az öntethez: oliva olaj, rózsabors, citromlé, frissen facsart narancslé

Néhány szelet teljes kiőrlésű bagett szeletkével ettük.