2010. május 5.

Medvehagyma olajjal ízesített burgonya-zeller-cukkini-paprika saláta

Jó hosszú nevet sikerült adnom ennek a szegény salátának. Valójában a lényeg is benne van. :-) Mivel egyetlen egy zöldség sem dominált benne, ezért inkább felsoroltam az összes főszereplőt, nehogy a színfalak mögött összevesszenek! :-)

Nem írok mennyiségeket, mert nem tudok. Minden maradék volt, és mint tudjuk a maradékhasznosítás legjobb módja egy finom saláta elkészítése.

Hozzávalók:
főtt krumpli,
blansírozott zellerszár
blansírozott sárgarépa
nyers cukkini
kaliforniai piros és zöldpaprika.

A zöldségeket apróra vágom. Beleszórom egy nagy tálba. Elkészítem az öntetet.

Az öntethez:
2 ek. málnaecetet, 2 ek mézet és egy fél lime levét, némi vizzel elkeverek. Egy csomag kaprot apróra vágok, és némi rozmaringgal, csipet sóval ízesítem. A tetejére medvehagymaolajat öntök. Azok a szép zöld pöttyöcskék azok. :-)
Egy éjszakát együtt töltöttek a hűtőben, így lett tökélet az íze másnapra.