2010. szeptember 11.

Reggeli: lélekmelengető sajtos-diós csigák

Arra ébredni, hogy több mint három napja csak esik... és ráadásul most úgy dübörög a tetőn, hogy még az álmot is kiveri a szememből, nem a legjobb napkezdés.

Ezért arra gondoltam, valami -bensőnket- is átmelengető tartalmas reggelit kell varázsolnom a család asztalára, ellenkező esetben... huhhh, bele se merek gondolni! :-)


Álmosan bekukkantottam a hűtőmbe és ezeket találtam:
2 csomag leveles tészta
1 üvegben pucolt dió (3 marékkal használtam belőle)
1 tálkányi házi krémsajt (20-25 dkg-nyi lehetett)
1 csomag reszelt sajt (20 dkg).

Ez összesen négy. Azt mondják a szakácsok, négy összető elegendő egy jó recepthez. Nos, a végeredmény őket igazolta.
Sütőt bekapcsoltam 180 C fokra.
Leveles tésztát kinyújtottam. A házi krémsajtot (kb. 20-25 dkg lehetett) összekevertem:
csipet sóval
csipet őrölt római köménnyel
2 csipetnyi őrölt gyömbérrel
1 gerezd szétnyomott fokhagymával
3 marék darált dióval.
Ezt rákentem a leveles tésztára. 10-10 dkg reszelt sajtot szórtam a tésztákra. Feltekertem. Kb. 1 cm vastag karikákat vágtam. Sütőpapírra tettem, és kb. 20 perc alatt megsütöttem.

Jó sok paradicsommal ettük. Hmmm, mégiscsak jól indult ez az esős, lehangolós, szürke nap!