2010. március 12.

Kaporhab - kiegészítő egy előételhez




A recept eredetileg a Finomániáról származik, Gál Zsolt vezetésével ott, kapribogyóval készült.
Én azonban kaporral készítettem, mivel ezt mi jobban szeretjük. Az arányokon is módosítottam egy picikét.

Hozzávalók:

2 nagy csokor kapor (vagy fejenként 1 ek fagyasztott kapor)
1 db lime
1 tk olivaolaj
 porcukor ízlés szerint,
1 ek vodka

tejszínhab (elegendő 1 dl-ből felvert mennyiség)
Így készítettem el:
Kaprot felvágtam, hozzákevertem a lime reszelt héját, pár cseppet is a levéből, olíva olajat, icipici sót, a vodkát. A tejszínhabot a cukorral felvertem, de vigyáztam, hogy ne legyen nagyon édes. Óvatosan belekevertem a kaport. A vodka bár íztelen, alkoholtartalma könnyűvé teszi a habot, így sokkal finomabb lett. Tálalás előtt közvetlenül kell elkészíteni, de csak öt percet igényel.

Nagyon finom kiegészítője bármilyen hal ételnek, mi NagyiMaci születésnapi vacsoráján előételhez ettük, a lazac szeleteket nem én pácoltam (bár ez is izgalmas lett volna), már füstölve, konyhakészen vásároltam.