2010. május 7.

Túró rudi a legerősebb hazai márka

Mint tudjuk a túró rudi hungaricum. Ahogy az a finom keserédes csoki körbefonja a savanykás túrókrémet, ahogy kiveszed a hűtőből, a pára lecsapódik a fényes csoki felületén.... ahogy beleharapva törik/hasad a csoki, nos, valóban semmihez sem hasonlítható érzés!
Hmmmmm! A túró rudi az túró rudi. Örök hála Rudi bácsinak, aki kitalálta.

Diák élelmezésügyi főzsenik kitalálták, hogy ez az ideális ozsonna a suliban. Amióta új cég hozza a suliba a kaját, többször előfordult, hogy péntek délután túró rudi volt az ozsonna. Miből tudom ezt? Nagyon egyszerű az algoritmus:
- fiaim nem akarnak 4 óra előtt hazajönni a napköziből!
- fiaim farmerzsebében túró rudi papír van. 1 db.
Az ozsonna ugye 1/2 4-kor osztandó ki a gyerekek között, akik 13 és 14 óra között ebédelnek. Tehát, alig 2,5-3 óra tellik el az ebéd és az ozsonna között. Ez fontos tény, jegyezzük meg.
Élelmezésügyi szakértők szerint elegendő 1 db kis méretű pöttyös rudi. (Mert az az igazi, mint tudjuk! :-)))

Lelkiismeretes anya lévén, leteszteltem: 12 éves korban, 3 órával az ebéd után 5 db azaz öt darab maxi méretű !!! túró rudi nagyjából elegendő a kis kamasz bendőnek.
Valószínüleg ez a számítási hiba az oka annak, hogy osztály szinten lopják a túró rudit. No, nem arról van szó, hogy a hiányzókét lenyúlják. Nem. Ennél sokkal durvább a bűneset.

AZ EGÉSZ OSZTÁLY OZSONNÁJÁT ELLOPJÁK! Igen, egy másik osztály elviszi a mi osztályunk ozsonnáját. És megeszi. És jót röhög. És száradjon le a keze. És a napközis tanárok nem szólnak egy szót sem.
Mert ez nem diákcsíny. Ez lopás!!! Na nehogymá a túró rudi lopás is hungaricum legyen!

Bezzeg a jó öreg tepertőkrémes kenyér, ami több évtizede tartja magát az ozsonnák között, az nem kell senkinek!

Ajánlom:

1 megjegyzés:

Ami írta...

CSúnya dolog ez az lopás... :(

Túró rudit én itt ismertem meg Magyorországon, és először nem voltam hajlandó megkóstolni. Furának tűnt a túró és csoki, meg a név is. Aztán egyszer mégis... azóta rabja lettem. Ez tényleg magyar találmány, mert már öszöntszerűen Angliában kerestem a rudit a hűtőpultban, de sehol nem volt :(.

Mindenesetre, hálás vagyok érte nagyon :))))