Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb burgonya
1 liter zöldség- vagy húsleves
1 cm gyömbér
szerecsendió
római kömény
2 ek oliva olaj
só
A répákat, krumplit, hagymát megpucolom. A hagymát lefedve (így nem lesz büdös az egész lakás) megdinsztelem az olajon, kiveszem a lábosból. Jöhet a répa. Megpárolom, a felét kiveszem levesbetétnek. A répát, krumplit, hagymát most már együtt tovább párolom lefedve.
Tipp: ha nagyon sietünk, akkor a répát egy másik edényben egyidőben a hagymával párolhatjuk, csak ekkor több lesz a mosogatnivalónk.
Ha a krumpli is megpuhult, felöntöm zöldséglevessel. Most az volt itthon, talán még jobban is illik hozzá, mint az erős húslé....
Összeturmixolom, fűszerezem: gyömbérrel, római köménnyel, sózom kissé ha szükséges. Folyamatosan kóstolom. :-) Visszateszem a sárgarépa darabkákat, felforralom és tálalom.
Nekem nem hiányzik belőle a tejszín vagy a tejföl. Nekünk így izlett, természetesen ha valaki tejszínnel jobban szereti, gazdagíthatja vele bátran.
Te melyik változatát szereted jobban?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése