2010. december 24.

Karácsonyi készülődés, ételek és jókívánságok

Néhány gondolat a karácsonyi menüről:

Chili és Vanília megszavaztatta ki mit főz karácsonykor. Megdöbbentő volt számomra, hogy milyen sokan eltérnek a megszokott, hagyományos menüktől. A szívem legmélyén örülök is ennek, hiszen ez a kulináris élvezetek és a gasztro szokásaink magasabb szintre emelkedését jelzi. Az is jó jel, hogy egyre többen részesítik előnyben a szárnyasokat. 

Érdekes, hogy elég kevesen esznek hagyományos angol szász országokból származó gesztenyével töltött pulykát. Mondjuk ezen nem is csodálkozom nagyon, mert én még nem ettem olyat, ami ne lett volna száraz.

Vajon a liba miért mostoha állat ilyenkor? Nincs zamatosabb hús, a világon! Na jó, egy kicsit elfogult vagyok. :-) Ráadásul, még egyszerűen -akár hetekkel előbb is- elkészíthető. Egy konfitált liba akár egészben, akár csak a combjai, igazi ünnepi fő fogás lehet.

Az viszont szomorú, hogy sokan, csak ilyenkor esznek halat Hiszen a hal egyrészt nagyon egészséges, másrészt tipikusan az az étel, amit (ha konyhakészen veszünk/tárolunk) alig 5 perc alatt el lehet készíteni. Nekem szívem csücske minden ami úszik a vízben, így mi biztosan eszünk majd halat. Már bent is csücsülnek az "áldozatok" a mélyhűtőben. Majd beszámolok a sorsukról.

Én nem írok menü tervet.
Egyáltalán nem tervezek.
Izgatott sem vagyok.
Fogalmam sincs mi lesz a menü karácsonykor.
És egyáltalán nem bánom. :-)

Mert a karácsony legyen nyugodt, igazából békés, áldott és csodaszép. Nektek is ezt kívánom, kedves olvasóim!

UI: ha érdekel, hogy nálunk milyen a karácsony, itt leírtam.
Kép innen.

Nincsenek megjegyzések: