Ezt az ételt a bölcsiben tanultam. :-) Olcsó, egészséges, finom és nagy mennyiségben előre elkészíthető.
A gondozó nénik szerint minden gyermekem nagyon szereti. Nosza, akkor otthon is meg fogják enni! És tényleg. Imádják.
1/2 kg barnarizs főzve (tipp: Fűszerész rizsfűszerkeverékkel főzzük)
1,5 kg darált hús (nálam pulyka), párolva, kedvünk szerint fűszerezve (tipp: Fűszerész - csirkekirály fűszerkeverék)
2-3 fej hagyma a darált hús párolásához
2-3 gerezd fokhagyma szintén a húshoz
1,5 kg sárgarépa félig főzve
4-5 szem krupli főzve
A tetejére:
1 nagy doboz tejfel,
15 dkg reszelt sajt
A legnagyobb jénai tálam aljára karikázom a főtt krumplit.
A következő sorban főtt, félbevágott sárgarépákat teszek.
A rizst összekeverem a darált hússal és együtt rétegzem.
Addig ismétlem, míg elfogynak a hozzávalók.
A tetejére sárgarépa kerül, rá a doboz tejfel és a reszelt sajt.
Nagyon lassan sütöm, hogy az ízeknek legyen idejük jól összebarátkozni. Akár 1,5-2 órát is kapnak erre a 160 C fokos sütőben. Az első órában letakarom, de ha nem tenném, akkor sem száradna ki szerintem.
Ötlet: a sárgarépa főzőlében főzöm meg a burgonyákat. A lét vagy kenyérhez használom fel, vagy zöldséglevest főzök belőle. Soha ne öntsd ki a zöldségek főzőlevét, értékes vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz.
![]() |
kép innen: balintgazda.hu |
1 megjegyzés:
Jól hangzik:)
Megjegyzés küldése