2010. április 1.

Salsa ami nem tánc

Avagy, hogyan dobjuk fel az unalmas melegszendvicset? Ezt a paprika krémet készítettem, amit a frissen sült melegszendvicsre kentünk első körben. Annyi maradt belőle, hogy másnap blansírozott zellert, karalábét mártogattunk bele. Mindkét étel kísérőjeként bevált, nagyon finom volt.

A két főszereplő:
2 zöld kaliforniai paprika
2 piros kaliforniai paprika

A paprikákat szorosan alufóliába csomagolom és a sütőben megsütöm. Héját lehúzom. Akkor jön le könnyen, ha rendesen megsült, esetleg jéghideg vízbe mártva segíthetjük a folyamatot.

Amíg sül a paprika, megpárolok:
1 salátahagymát
1 gerezd fokhagymát
4 szál zellerszárat (zsenge)

Összeturmixolom a paprika húsát, a zeller szárat és a fonnyasztott hagymákat. Fűszerezem:
2 ek aszalt paradicsommal
3 gerezd fokhagymával
2 ek zellerzölddel (fagyasztott volt most otthon)
2 ek medvehagyma (volt fagyasztott, el is hagyható)
1 csomag petrezselyem apróra vágva

bors
koriander
1/2 lime leve
8 ek málnaecet (bármilyen balzsamos ecet finom hozzá aminek nem túl intenzív az íze)
4 ek rozmaringolaj (nekem volt itthon, de sima oliva olaj is tökéletes)

Langyosan, hidegen egyaránt nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: