2010. június 4.

Fritatta. Ma reggel...

még mindig esik az eső. Kismackóim szerint a téli sok hó -miután körbejárta a földet- most visszajött eső formájában. Hosszan álmodoztak arról, hogy milyen buli lenne, ha így június elején újból másfél méteres hó állna a teraszunkon. Megnyugtattam őket, hogy ha így folytatjuk a környezetünk tönkretételét, akkor nem sokára esélyes egy havas nyár....

Péntek lévén, már mindenki elég kókadtan kezdi a reggelt, ráadásul Kiskamasz Mackó osztálykirándulni megy (mikor máskor, hiszen "jól esik":-)) és csak este kapnak meleg ételt. Ez ihlette a ma reggelünket:
miután megfelelő mennyiségű koffein segítségével elérem a működési sebességem felét, serpenyőt és olajat ragadok.
Bekapcsolom a főzőlapot, idő kell neki, míg bemelegszik. Nekem is, ezért egy giga erős zöldteával még rásegítek a koffein-bombámra. Na, melegszünk. Mindketten.
Egy nagy fej hagymát megpucolok, (jé, így reggel nem büdös! - vagy még alszom...) a köhögős-szörcsögős valóságra tekintettel 4 gerezd fokhagymát is megszabadítok a héjától. Mire rádobom a hagymákat az olajra már gyöngyöz is, tetőt rá!
Közben találok a hűtőben néhány brokkoli virágot, amit hajszál vékonyra szelek, a hagyma után küldöm a forróságba. Mikor illatozik, átforgatom, visszafedem. Közben az egész napi elemózsiát becsomagolom a Kiskamasznak, könyv, játék, és a papucsot is pótlom. Morog egy keveset, hiszen medvéből van. Én visszamorgok, hogy fogat is kell ám mosni (mármint az osztálykiránduláson). Úgy látom, 1:0 a javamra.
A tojásokat kis tejjel sóval, szerecsendióval nagyon habosra verem. Ráöntöm a hagymás-brokkolis illatfelhőre. Lefedem. Mire minden pasimaci az asztalhoz szállingózik, meg is szilárdul.

A végtelenül könnyű, együtt elfogyasztott meleg reggeli megteszi a hatását. Mosolyognak! Kórusban! Még a két kis pasimaci is elfelejt összeverekedni az autóba kászálódás közben. Sőt, az égiek is mellénk szegődnek, 12 perces csúcsot futnak a suli felé. Beérnek időben. :-)

Mikor becsukom az ajtót mögöttük, rádöbbenek, hogy elfelejtettem lefényképezni a fritattát. Annyi baj legyen! A jó hangulat, a kellemes melegség a pocakunkban és a jól indult nap többet ér.
Hasonlóan szép reggeleket kívánok nektek is.

Kép innen.

Nincsenek megjegyzések: