Vallom, van ezekben a gondolatokban valami. Nem vagyok híve egyetlen egy szélsőséges étkezési irányzatnak sem. A mértékletességnek, változatosságnak, és a kiegyensúlyozottságnak, fontos szerepe van az étkezésünkben. Minőségi alapanyagokból készített friss ételeket pici odafigyeléssel és cseppnyi szeretettel.
Ez az alaprecept. :-)
Oliva olajat használok. Margarint sose. (Mert a finomított növényi olajok a felelősek a rengeteg szív- és érrendszeri betegségekért.)
A fehér cukor persona non grata a konyhámban. Ha használok is kevés cukrot, akkor az barna, nád.
Lisztből is minőségit vásárolok. Biot. Nem drágább mint a többi liszt, viszont csúcsminőség, és mindig tiszta (bogármentes).
Nem vásárolok félkész ételeket a tartósító szerek miatt.
Én csak egy lelkes családanya vagyok, örök kiváncsisággal, kisérletező kedvvel, egészség mániával. Nem tudok profi fotókat készíteni, nem akarok főzőversenyen indulni, és profi szakács sem lennék. Beérem azzal, hogy mosolyogva ül a nagy család az asztalunknál. Ennél nagyobb elismerés számomra nem létezik. :-) Örülök ha velem tartotok, ha megoszthatom útközbeni kalandjaimat veletek. Érezzétek jól magatokat nálam!
1 megjegyzés:
Jó nyaralást, pihenést! Azért hagyjatok lazacot jövőre is:)
Megjegyzés küldése