Szünni nem akaró sütőtök mániám újabb formába öntése ez a recept. Meggyőződésem, hogy a legjobb a szervezetünknek, ha mindig az évszaknak megfelelő ételt esszük. Most van a szezonja, így két hetente egyszer, valamilyen formában az asztalunkra kerül valamilyen sütőtökös étel.
Az "ihletet" az adta, hogy Mackólánykánk nem eszi főzelék formájában a sütőtököt, viszont szereti a tésztaféléket. Mi lenne ha a kettőt házasítanánk? Ebből született ez a bébi lasagne.
200 gr. kockázott bacon szalonna
2 fej lilahagyma
250 gr Ricotta
2 dl főzőtejszín (20%-os)
400 gr levesben főtt szárnyas hús, apróra vágva
kb. 12-15 lap lasagne tészta
tetejére: 4 púpozott evőkanál tejfel, 200 gr reszelt sajt
fűszerek: gyömbér (por), zsálya, só
Elkészítése:
- A sütőtököt a sütőben megsütöm.
- A bacont lassan zsírjára sütöm.
- Hozzáadom a két fej apróra vágott lilahagymát.
- Ha megpárolódott, belekeverem villával a sütőtököt, átmelengetem, nem kell, hogy forró legyen.
- Mehet bele a ricotta, a főzőtejszín. Simára keverem.
- Fűszerezem: zsálya, pici só (bár a szalonna elég sós szokott lenni), gyömbér.
- Legvégén belekeverem a főtt húsdarabkákat.
- A jénai tálat kiolajozom.
- Legalulra a sütőtökös öntetből teszek egy keveset, erre jön az első réteg lasagne tészta.
- Tovább rétegzem, amíg van a hozzávalókból: öntet, tészta, öntet, tészta....
- A tetejére tejfelt teszek (ebbe is teszek egy leheletnyi zsályát, de csak azért, mert imádom (!) és rászórom a reszelt sajtot. Lefedem.
- Forró sütőben (200 C fokon) kb. 50-60 percet sütöm, a tetején a sajt színe jelzi, mikor van készen.
Te szoktál lasagne-t készíteni?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése