Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas recept következik. Vegetáriánusoknak, állatvédőknek, 18 éven aluliaknak és Mackómamáknak, nem ajánlott...
Elrettentést végett írom le. Mi, akik a mackótársadalmat képviseljük, mélyen fel vagyunk háborodva, hogy még kb. 100 évvel ezelőtt ilyen történhetett, és reményemnek adok hangot, hogy manapság már SENKI sem fogyaszt ilyen ételeket.
Aki azt hiszi, hogy a fenti recept kitaláció, annak itt a hiteles forrás:"A talpak kemény bőrét és az ujjak közötti szőrőket éles késsel (jujj!!!) eltávolítjuk, miközben ismételten forró vízbe mártjuk a talpakat. (brrr) Kevés, fűszeres (só, paprika, ecet, citromlé, babérlevél, bors, stb) vízben puhára főzzük és födő alatt kihűtjük őket. Mikor már majdnem egészen kihűltek, gondosan kiszedjük belőlük a csontokat és körmöket. Megtöltjük őrölt disznó- vagy ürühúsból, gombából, tojásból álló fűszeres töltelékkel. Vajpapirosba csomagoljuk és körülbelül egy óra hosszat pároljuk zsíron vagy vajon a sütőben. A levét zsírtalanítjuk, tokaji vagy portói borral (esetleg édes görög borral) ízesítjük és tálalásnál ráöntjük a talpakra."
Az ínyesmester szakácskönyve (Athenaeum kiadó, 1932)
Íme két kép az én antik szakácskönyvemről:
A Bookline-n a legújabb utánnyomás meg is rendelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése